our commitment

SUSTAINABILITY

Making a smaller foot print

HÅLLBARHET

Mountain Works har sitt ursprung i kärleken till naturen, äventyret och det fria livet utomhus. Med detta starka engagemang för och förståelse av naturen har vi format vår vision att anpassa både oss själva och våra produkter med en så låg miljöpåverkan som möjligt.

Vår hållbara plan har alltid varit att skapa långlivade produkter, ha kontroll över varje steg i produktionen och ständigt söka efter mer hållbara sätt att leverera kvalitet. Vi strävar ständigt mot nya hållbara mål och utvecklas konstant med dem.

REPAIRING IS CARING

Att förlänga livslängden på våra produkter är ett av de viktigaste stegen vi kan ta för att minska vårt avtryck på miljön. Detta ansvar delas av oss alla, både som varumärken, tillverkare och individuella användare. Vi ser åldrandet av våra produkter som en värdefull del av deras historia och arv.

Vårt mål är att skapa favoritplagg som ger komfort och glädje under en lång tid, och när de når slutet av sin livscykel ser vi gärna att de ärvs vidare för nya äventyr.

HÅLLBAR FRAMTID

Vår resa mot hållbarhet är en ständig utveckling, och vi kommer aldrig att sluta sträva efter mer hållbara sätt att leverera högkvalitativa plagg för vår aktiva livsstil. Vi arbetar hårt för att fortsätta utveckla produkter med lång livslängd och hitta smidiga lösningar för produktreparation. Successivt byter vi även ut våra mest använda material mot återvunna och ekologiska alternativ.

Redan idag använder vi endast certifierat spårbart dun, ekologiskt Oeko-Tex-certifierad bomull och en stor del återvunna syntetiska material såsom nylon och polyester, vilket är huvudmaterialet i våra jackor.
Vi strävar också efter att minska antalet fysiska prover och leveranser i utvecklingsfasen genom att använda 3D-renderingar och letar ständigt efter innovativa lösningar för att använda resttyger och minimera vårt materialavfall.

IT'S ALWAYS COLD SOMEWHERE
IT'S ALWAYS COLD SOMEWHERE
IT'S ALWAYS COLD SOMEWHERE
IT'S ALWAYS COLD SOMEWHERE
IT'S ALWAYS COLD SOMEWHERE
IT'S ALWAYS COLD SOMEWHERE