our story

ABOUT US

Med rötter i scandinaviens hårda klimat

FORMAT AV SKANDINAVISKT KLIMAT

Mountain Works är ett varumärke som kombinerar funktionalitet med mode. Med rötterna i Skandinaviens hårda klimat skapar vi funktionella plagg, inspirerade av extrema väderförhållanden – från bergen och skogarna till stadens liv och rörelse.

Med tekniska detaljer och innovativa material skapar vi hybrid-plagg anpassade för alla tillfällen, alltid med fokus på funktion utan att kompromissa med stilen.

FYRA DECENNIER SENARE

Våra svenska grundare hade en vision om att föra innovation från världens högsta berg till modevärlden. I över fyra decennier har vi skapat hyperfunktionellt mode som inspirerar och stärker våra kunder i deras vardag och äventyr.

Genom noggrant utvalda innovationer, material och designs inspirerade av outdoor-livet har vi tillsammans skapat grunden till Mountain Works DNA, kläder och accessoarer. Med en exakt balans mellan form och funktion är våra kollektioner designade för att ge dig den perfekta kombinationen av komfort och prestanda.

RESEARCH OCH UTVECKLING

På Mountain Works tror vi på ständig förbättring och utveckling. Mellan varje säsong finjusterar vi våra kollektioner och införlivar de senaste trenderna och innovationerna.

Vår ambition är att alltid erbjuda det bästa för våra kunder, och vi strävar alltid efter att skapa plagg med lång livslängd och låg miljöpåverkan. Det kräver högkvalitativa material för varje specifikt ändamål och tillfälle, samt en genomtänkt och tidlös design. Varje plagg är noggrant utvalt för att passa dina behov och din livsstil, oavsett om det är på bergstopparna eller i stadens puls. På Mountain Works tror vi på ständig förbättring och utveckling och mellan varje säsong finjusterar vi våra kollektioner och införlivar de senaste trenderna och innovationerna.

IT'S ALWAYS COLD SOMEWHERE
IT'S ALWAYS COLD SOMEWHERE
IT'S ALWAYS COLD SOMEWHERE
IT'S ALWAYS COLD SOMEWHERE
IT'S ALWAYS COLD SOMEWHERE
IT'S ALWAYS COLD SOMEWHERE